Αμπελουργικοί Πάσσαλοι

Εντατήρες

RIZE©

Σύρματα

GALVALID©

Προστασία 

Agrotube©

Δετικά φυτών 

MAX©

Προστασία 3Μ©

ΥΛΙΚΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ

Η άριστη ποιότητα κατασκευής των Γεωργικών Αμπελουργικών Πασσάλων, με  πιστοποιημένο γαλβανιζέ σίδερο με Zn 275 g/m2, δηλαδή 35%+ περισσότερο γαλβάνισμα από τους τους κοινούς αμπελουργικούς πασσάλους του εμπορίου, καθώς επισης και πασσαλοι σε ειδικά κράμματα για ειδικές περιπτώσεις και συνθήκες, είναι κατάλληλοι για τις ανάγκες των καλλιεργητών με νέα πλήρως αυτοματοποιημένα  προφίλ για κάθε τύπο αμπελώνα, οπωρώνα, εγκατάσταση καλλιεργειών που απαιτούν  στήριξη, λαχανικών, παλμέτες καρποφόρων,κλπ..

 

Χάρη στις πολλές επιλογές λεπτομέρειες και σχήματα που υπάρχουν στους  πασσάλους , είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στην κάμψη και συστροφή του σώματος, καθιστώντας τα ιδανικά για μηχανική συγκομιδή.


 Και όλα τα παραπάνω με την καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας, προσιτά ακόμα και για τον ερασιτέχνη , αλλά και ιδανικά για τον επαγγελματία που αναζητά οριστικές ποιοτικές λύσεις και μείωση του κόστους παράγωγης και τον εκσυγχρονισμό της καλλιέργειας του.

 

Τα βασικά μέρη που αποτελούν το σύστημα στήριξης του αμπελώνα είναι τα παρακάτω:

 

-Πάσσαλοι γραμμής: οι οποίοι  τοποθετούνται κατά μήκος των γραμμών του αμπελιού και στηρίζουν στο μήκος της γραμμής τα σύρματα καλλιέργειας και την ίδια την καλλιέργεια.

 

-Πάσσαλοι κεφαλής ή ακριανοί: οι οποίοι είναι 2 για κάθε γραμμή αμπελιού και τοποθετούνται ένας στην αρχή και ένας στο τέλος της γραμμής. Σε αυτούς τεντώνονται τα σύρματα στήριξης της γραμμής, καθώς και τα σύρματα καλλιέργειας για την διαχείριση των βλαστών. Οι πάσσαλοι κεφαλής είναι το μέσο μετάδοσης των φορτίων και ταλαντώσεων της γραμμής μέσω των συρμάτων στο χώμα και συγκεκριμένα στις άγκυρες.

 

-Άγκυρες : οι οποίες είναι καρφωμένες ή βιδωμένες στο χώμα και απορροφούν την μετάδοση όλων των καταπονήσεων της γραμμής στήριξης μέσω των πασσάλων κεφαλής. Είναι και αυτές 2 ανά γραμμή αμπελιού.

 

-Σύρματα: διακρίνονται σε στήριξης και καλλιέργειας με βάση την χρήση τους και την θέση τους στο σύστημα στήριξης. Τα στήριξης χρησιμοποιούνται πάντα και είναι πολύ καλά τεντωμένα, ενώ τα καλλιέργειας εξαρτώνται από  την τεχνική κλαδέματος και διαμόρφωσης του αμπελώνα.

 

-Περιφερειακά εξαρτήματα: όπως εντατήρες συρμάτων, λαμάκια για την διαχείριση των συρμάτων καλλιέργειας , ελατήρια διαχείρισης βλαστών σε πιο εξελιγμένες τεχνικές καλλιέργειας κλπ..