Η Agrinova συνεχίζει να στηρίζει τον επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη παράγωγο, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις τελευταίας γενιάς με σκοπό την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, την μείωση του κόστους, αλλά και την απλοποίηση της διαδικασίας  παραγωγής.

 

Οι πάσσαλοι για την λαχανοκομία δημιουργήθηκαν και βασίστηκαν  στην αποδεδειγμένα απόλυτα επιτυχημένη και δοκιμασμένη  τεχνική των πασσάλων τύπου “U” στην αμπελουργία με κάποιες ελαφρές εργοστασιακές τροποποιήσεις και αλλαγές στην λειτουργία τους.

 

Τα πλεονεκτήματα για τον παραγωγό είναι τα παρακάτω:

 

-Χαμηλό κόστος εγκατάστασης ανά στρέμμα και εφάπαξ. Δεν χρειάζεται κανένα από τα υλικά στήριξης  ανανέωση αφού όλα είναι από γαλβάνιζε σίδερο (με Zn 275 g/m2) υψηλής ποιότητας σε αντίθεση με πεπαλαιωμένες τεχνικές γραμμικής στήριξης όπως καλάμια, ξύλα, κλπ..

 

- Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής λόγω της ομοιομορφίας και καθετοποίησης  της καλλιέργειας. Λιγότερα ή μηδενικά δεσίματα, εύκολη συλλογή,  εύκολη φυτοπροστασία και έλεγχος της παραγωγής, κλπ..

 

-Βελτίωση της ποιότητας παραγωγής και κατά συνέπεια της τελικής τιμής του προϊόντος.

 

- Ευελιξία των υλικών στήριξης λόγω της κατασκευής τους για εύκολη εναλλαγή καλλιέργειας από εποχή σε εποχή ή από χρονιά σε χρονιά.

 

 

Τα βασικά μέρη που αποτελούν το σύστημα στήριξης του είναι τα παρακάτω:

 

 

-Πάσσαλοι γραμμής: οι οποίοι  τοποθετούνται κατά μήκος των γραμμών και στηρίζουν στο μήκος της γραμμής τα σύρματα καλλιέργειας και την ίδια την καλλιέργεια.

 

-Πάσσαλοι κεφαλής ή ακριανοί:είναι 2 για κάθε γραμμή και τοποθετούνται ένας στην αρχή και ένας στο τέλος της γραμμής. Σε αυτούς τεντώνονται τα σύρματα στήριξης της γραμμής, καθώς και τα σύρματα καλλιέργειας για την διαχείριση των βλαστών. Οι πάσσαλοι κεφαλής είναι το μέσο μετάδοσης των φορτίων και ταλαντώσεων της γραμμής μέσω των συρμάτων στο χώμα και συγκεκριμένα στις άγκυρες.

 

 

-Άγκυρες : οι οποίες είναι καρφωμένες ή βιδωμένες στο χώμα και απορροφούν την μετάδοση όλων των καταπονήσεων της γραμμής στήριξης μέσω των πασσάλων κεφαλής. Είναι και αυτές 2 ανά γραμμή.

 

 

-Σύρματα:Τα λεγόμενα στήριξης, χρησιμοποιούνται πάντα και είναι πολύ καλά τεντωμένα, αφού ειναι το μέσο μετάδοσης των φορτίων της καλλιέργειας στους ακριανούς πασσάλους. 

 

 

-Περιφερειακά εξαρτήματα: όπως εντατήρες συρμάτων, δίχτυα αναρρήχησης λαχανικών, σπαγκοι, ελατήρια διαχείρισης βλαστών σε πιο εξελιγμένες τεχνικές καλλιέργειας κλπ..

 

ΠΑΣΣΑΛΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ «VEG» 44Χ31

 

Ο πάσσαλος έχει διάσταση 44Χ36mm, γαλβανιζέ με πάχος 1,5mm και 1,25mm.

Το προφίλ είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείφει το πρόβλημα της αστάθειας του πασσάλου στο έδαφος  από τους κλυδωνισμούς.

Οι νευρώσεις είναι φτιαγμένες με τρόπο που εξασφαλίζουν εκτός από μεγάλη σταθερότητα και πολύ μεγάλη αντοχή κάμψης.

Οι γάντζοι είναι ,μονοί (<αυτιά>) . Είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή του σύρματος ακόμα και σε εδάφη ανώμαλα ή με μεγάλη κλίση!

Οι μονοί γάντζοι επιτρέπουν μια βολική και εύκολη τοποθέτηση των συρμάτων καθώς και ταχύτατη αντικατάσταση τους.

Επίσης είναι εφικτή η τοποθέτηση περισσοτέρων συρμάτων σε διάφορα ύψη χωρίς επιπλέον έξοδα για αξεσουάρ και τρυπήματα.

 

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Φ.Π.Α
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΙΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ

ΤΥΠΟΣ                           ΠΑΧΟΣ    ΜΗΚΟΣ  ΤΙΜΗ

                                         mm           m          €

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,25         1,5       3.40

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,25         1,7       3.85

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,25         2,0       4,52

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,25         2,2       4.97

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,25         2,5       5.57

 

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,5         1,5        4.10

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,5         1,7        4.65

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,5         2,0        5.40

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,5         2,2        5,93

ΠΑΣΣΑΛΟΣ VEG 44X31       1,5         2,5        6,73